Prijavite se za elektronsku poštu

i na poklon dobijate po jedan dan jelovnika za svako godišnje doba!

Poklon
 
O meni
 

Zdravo! Ja sam Marina, vaš domaćin na sajtu i kanalu „Biljna ishrana“.

 „Biljna ishrana“ je za vas  ako ste u potrazi za inspiracijom i pravim informacijama za zdrav način života.

Ja volim zdrav način života i volim da prenosim poruku o istom. U to ime pravim video snimke sa zdravim, sirovim receptima, vežbama, intervjuima sa dominantnim ličnostima na polju sirove ishrane i zdravog života, video snimke koje vam pružaju znanje o ishrani, zdravom životu i vežbanju. Čak vas vodim i na virtualna putovanja u tropske krajeve gde zajedno učimo o tropskom voću – rajskoj hrani.

Dopustite mi da vam kažem ukratko o sebi.

Rođena sam 27. marta 1985. u Novom Sadu Odrastam na standardnoj, mesnoj ishrani. Kada sam imala oko 6 godina, igrom slučaja videla sam kada su mog ljubimca zeku pretvorili u...  ručak. To me je mnogo pogodilo i tada sam shvatila da ne želim da učestvujem u takvom načinu ishrane.

2004. prelazim na vegetarijansku ishranu, 2005. na vegansku, a 2012. na niskomasnu, sirovu ishranu.

Na mom putu prošla sam kroz mnoge greške. Bukvalno. Volim čak da kažem da nema te greške o ishrani i načinu života koju nisam napravila: u jednoj fazi jela sam toliko malo da sam došla do tačke anoreksije, zatim je došla faza kada sam se prejedala brzom hranom, pa zatim faza prejedanja čokoladom, jela sam ulja, jedno vreme sam jela isključivo žitarice što mi je naštetilo crevima, zatim sam jela visokomasnu, gurmansku sirovu hranu, pa je onda usledila fobija od bilo kakvih očiglednih masti, pa zatim suviše rada, premalo spavanja, suviše izlaženja po diskotekama do ranih jutarnjih sati, preterano vežbanje do isrpljivanja... itd, itd... Sve sam isprobala. 

Nisam umela da cenim svoje zdravlje koje je generalno bilo poprilično dobro, mada nije bilo sve savršeno... Kao beba na rođenju imala sam intrakranijalna krvarenja i kongenitalnu srčanu manu, u 19-oj godini operisala sam umbilikalnu herniju, a godinu dana kasnije imala sam tešku povredu ramena koja se završila operacijom.

Trebalo mi je mnogo upornost za oporavke, a nakon oporavka vraćala bih se navikama koje nisu bile optimalne po zdravlje.

I onda sam odlučila: Želim da živim zdravo.

Kako?

Bilo mi je potrebno znanje.

2011. završavam kurs o biljnoj ishrani („Plant Based Diet Course“) na univerzitetu "Kornel" („Cornell“), koji je uglavnom zasnovan na učenjima Dr. Kolina Kempbela (Dr. Colin Cambell), autora „Kineske studije“, do sada najvećeg istraživanja o vezi između ishrane i zdravlja. Godinu dana posle dobijam knjigu „Ishrana 80 10 10“, Dr. Daglasa Grema (Dr. Douglas Graham). Kako sam po struci prevodilac, prevodim ovu knjigu na srpski. Zatim prolazim kroz praksu Dr. Daglasa Grema na Kostarici i zatim organizujem, učestvujem i radim na mnogim seminarima, festivalima i radionicama o sirovoj ishrani, zdravom životu i fitnesu.

To bi bilo ukratko o meni.

Ako se pronalazite u nekom delu moje priče, ili ako mislite da možete nešto da naučite od mene, ili ako tražite inspiraciju, motivaciju ili samo nekog da vas podseti na razlog za zdrav način života, ili samo tražite zdrav, sirov recept, ideju za vežbanje ili neku informaciju o ishrani, dobrodošli ste na sajt i kanal „Biljna ishrana“ . Ja ću se potruditi da ovaj sajt i kanal budu prijatno mesto za vas. Mesto na kojem možete da napredujete i da učite o zdravom načinu života. Ako mislite da je „Biljna ishrana“ za vas, prijavite se na moj kanal, pregledajte starije video snimke i blogove i očekujte nove. Vidimo se u novom videu, a do tada šaljem vam voćno-zelene pozdrave!