Prijavite se za elektronsku poštu

i na poklon dobijate po jedan dan jelovnika za svako godišnje doba!

Poklon
 
Velike porcije za vitku liniju #2
Dodato 06. 05. 2018. u 18:20

U drugom delu serijala "Velike porcije za vitku liniju" saznajte kako možete uživati u zdravim kolačima uz lako održanje zdravlja i vitke linije. Takođe, saznajte pravu istinu o uzroku dijabetesa tipa 2 i kandidijaze.

Moja konstitucija obično dobije komentare "Premršava je" i "Sigurna ništa ne jede". S druge strane, zapremine mojih obroka obično dobiju komentare "To je previše hrane" i "Gde joj to sve stane?" 

U čemu je tajna? Pridržavam se nekoliko osnovnih principa

  • niskomasna sirova veganska ishrana 
  • odmor digestivnog trakta između obroka 
  • svakodnevno vežbanje 
  • dovoljno sna 

prvom delu ovog serijala objašnjavam princip broj 1: niskomasna sirova, veganska ishrana. 

Princip broj 2, odmor digestivnog trakta između obroka, objašnjavam u video snimku i blog postu "Zašto jedem (samo) dva puta na dan" 

Imam dosta video snimaka sa vežbama i od srca vas ohrabrujem da vežbate uz te video snimke svakodnevno. 

Nadam se da je očigledno da su sve telesne funkcije, uključujući varenje, eliminaciju i metabolizam, 
poboljšane kada smo dobro odmoreni 

U ovom video snimku, možete me videti kako jedem moje niskomanse, sirove, veganske kolače, koji u ovom slučaju vagaju 1 250 g. Obično za ručak jednostavno imam voće, ali ponekad napravim i kolače. 

Ovo je količina kolača koje se ljudi obično boje da pojedu u roku od nekoliko dana, možda čak i nedelja, a ja ih pojedem u jednom obroku dok lako održavam zdravlje i vitku liniju.  

Kako je ovo moguće?  

Odgovor je jednostavan: moji kolači se sastoje od čistog voća, možda ponekad i od povrća, ako pravim kolače od šargarepe, ali uglavnom od čistog voća. Ovako, lako mogu da napravim zdrav obrok od kolača. 

Hajde sada da ispitamo ovih 1 250 g mojih kolača... Sadrže 1 118 kCal. Kako ja jedem dva puta na dan i moje dnevne kalorijske potrebe su oko 2 000 kalorija, ovo je jedan odgovarajući obrok za mene.   

Hajde sada da uzmemo istu količinu, iste vrste kolača po standardnom receptu: sadrži neverovatnih, preko 4 puta više kalorija

Sada ćemo da uporedimo sadržaj masti. Da li ste spremni na ovo? Data količina mojih kolači sadrži svega 3,2 g masti, dok ista količina ovih kolača po standardnom receptu sadrži šokantnih 215 g masti.  

U prvom delu ovog serijala objašnjavam kako previše masti iz ishrane usporavaju metabolizam. A sada ćemo da se pozabavimo jednim drugim problemom koji nastaje kada u ishrani ima previše masti. 

Uobičajna zabluda je da je šećer uzrok dijabetes tipa 2 i kandidijaze, a istina je suprotna. U naučnoj zajednici poznato je još od ranih 1930-ih da je uzrok ovih stanja insulinska rezistencija koja se razvije kada su masti iz hrane skladištene u ćelijama koja nisu dizajnirana da skladište masti, a to su ćelije mišića i jetre. Dakle, kada su ćelije pune masti, a uz to je i krvotok put masti, insulin ne može da obavi svoj posao i to stanje se naziva insulinska rezistencija. Drugim rečima, nije krivac šećer. Nikada nije bio. Krivac su masti iz hrane. A da lI znate da je većina proteinske hrane zapravo masna hrana? Samo što se ne zove "masna" hrana jer to ne bi zvučalo dobro za prodaju iste.  

Knjiga koja jako lepo objašnjava odnos masti i šećera u ishrani je "Ishrana 80 10 10" Dr.Daglasa Grema. Od srca preporučujem ovu knjigu.

Kliknite na sliku ispod da vam se otvori stranica o knjizi "Ishrana 80 10 10":

Na mom vebsajtu možete naći dosta recepata za zdrave kolače, a takođe u mojoj knjizi "Nekuvarica" imate čitavo poglavlje posvećeno zdravom kolačima. 

Kliknite na sliku ispod da vam se otvori stranica o knjizi "Nekuvarica":

Nadam se da ste uživali u ovom video snimku i blog postu i da ste naučili nešto korisno. A još korisnih infomracija sledi u trećoj lekciji ovog serijala.

Slatko-najslađi pozdravi,
Marina

pogledano: 1118komentara: 0preporučujem: 1


Podeli sa prijateljima:

 
Komentari
Nema komentara
 
Ostavi komentar
*Ime

Želim da budem obavešten o novim komentarima putem email-a
Email