Prijavite se za elektronsku poštu

i na poklon dobijate po jedan dan jelovnika za svako godišnje doba!

Poklon
 
Šta sam jela na novogodišnjem ručku na sirovoj ishrani + recept!
Dodato 08. 01. 2019. u 05:10

U današnjem video snimku i blogu želim da podelim sa vama šta sam jela na novogodišnjem porodičnom ručku. Ako me pratite već neko vreme, onda znate da ja od 2005. godine jedem isključivo biljnu hranu, a od rane 2012. Isključivo sveže voće i povrće uz manje količine semenki i orašastih plodova. Ova ishrana vrlo je lepo opisana u knjizi “Ishrana 80 10 10”.  

Ja volim da se hranim sezonski, te tako u sezoni japanskih jabuka na primer, svaki dan za moj prvi od dva obroka u danu, koji mi dođe u vreme ručka, imam monoobrok od japanskih jabuka. Ponekad ih jedem takve kakve su - fantastične -

a ponekad napravim jedan od mojih omiljenih recepata. Ovaj recept napravila sam i za dotični novogodišnji prorodični ručak. 

Kliknite na sliku ispod da vam se otvori recept:

 

Kao što vidite iz priloženog, na trpezarijskom stolu ovde ima mnogo razne hrane koju drugi članove naše porodice jedu, dok je za mojim mestom puding i par japanskih jabuka.  

Možda je za neke od vas neobično da neko za ručak jede puding

Zapravo, vrlo je zadovoljavajuće. Sećam se kada sam bila mala da sam jedva čekala da nekako proguram sa glavnim jelom da bih bila nagradjena dezertom.  

A na ishrani koju sada praktikujem I predlažem, dobijam dezert kao glavno jelo. 

Samo, postoji bitna razlika između dezerta na standardnoj ishrani i dezerta koji je meni glavno jelo, a to je: standardni dezert je izuzetno nezdrav, dok je moje glavno jelo izuzetno zdravo.  

Možda se neki od vas i pitaju kako se neko može najesti od pudinga.  

Na standardnoj ishrani obično se na puding i sličan dezert služi u nezadovoljavajućo maloj količini. 

Međutim, kada vam je voće, ili bar puding od voća, glavni obrok, onda samo treba da napravite količinski dovoljno da bi zadovoljili svoje kalorijske potrebe. Tako na primer, u datom primeru ja sam za ručak pojela oko 1,5 kg japanskih jabuka, što je 1 050 kalorija. Kako su moje kalorijske potrebe oko 2 000 kalorija dnevno, jedem da puta na dan, po obroku unesem oko 1 000 kalorija, uspem da zadovoljim moje kalorijske i nutritivne potrebe. 

Nadam se da vam je ovaj blog post informativan i inspirativan. Molim vas, ostavite vaše komentare na ovu temu i podelite vaše iskustvo. Slobodno podelite ovaj blog post i video ako mislite da bi nekom značio.

Želim vam sve najlepše u Novoj 2019,
Marina

pogledano: 119komentara: 0preporučujem: 0


Podeli sa prijateljima:

 
Komentari
Nema komentara
 
Ostavi komentar
*Ime

Želim da budem obavešten o novim komentarima putem email-a
Email