Prijavite se za elektronsku poštu

i na poklon dobijate po jedan dan jelovnika za svako godišnje doba!

Poklon
 
Šta sam jela na sirovoj ishrani za Novu godinu
Dodato 22. 01. 2019. u 01:19

U ovom blog postu i videu želim da podelim sa vama šta sam jela na našem porodičnom novogodišnjem ručku. Ako me pratite već neko vreme, onda znate da se ja od 2005. godine hranim isključivo hranom biljnog porekla, a od rane 2012. godine jedem isključivo sveže voće i povrće uz male količine semenki i orašastih plodova. Ova ishrana je na vrlo pitak način opisana u knjizi "Ishrana 80 10 10".

Ja volim da se hranim sezonski. Tako na primer u sezoni japanskih jabuka, za moj prvi obrok u danu, koji dođe u vreme ručka, imam monoobrok od japanskih jabuka. Ponekad ih jedem takve kakve su, fantastične, 

a ponekad napravim jedan od mojih omiljenih recepata. I ovaj recept napravila sam za naš novogodišnji porodični ručak. 

Kliknite na sliku ispod da vidite recept:

Kao što možete videti iz priloženog, na našem trpezarijskom stolu ima mnogo razne hrane koju drugi članovi naše porodice jedu. Međutim, za mene je serviran moj puding od japanskih jabuka sa nekoliko japanskih jabuka.

Možda je za neke od vas čudno što neko za ručak ima puding.

Ali uveravam vas da je ovo izuzetno zadovoljavajući obrok. Sećam se kada sam bila mala da sam jedva čekala da nekako proguram sa glavnim jelom koje sam navodno morala da jedem, da bih bila nagrađena dezertom.

Danas, praktikujem i pradlažem ishranu na kojoj mi je dezert glavno jelo

Ali molim vas, primetite krucijalnu razliku između standardnog dezerta i mog glavnog jela. Standardni dezert je izuzetno nezdrav, dok je moje glavno jelo izuzetno zdravo.  

Možda se neki od vas pitaju kako neko može da se najede od pudinga.  

Na standardnoj ishrani, pudinzi i slični dezerti služe se u nezadovoljavajuće malim količinama.   

Međutim, kada vam je glavno jelo voće, ili u ovom slučaju, puding od voća, jednostavno samo napravite dovoljno da zadovoljite svoje kalorijske potrebe. Tako na primer, u datom obroku ja sam pojela 1,5 kg japanskih jabuka što izađe 1 050 kalorija. Moje prosečne dnevne kalorijske potrebe su oko 2 000 kalorija, ja jedem dva puta dan i po obroku unesem oko 1 000 kalorija. Ovako, uspem da zadovoljim moje kalorijske i nutritivne potrebe.

Nadam se da vam je ovaj blog post informativan i inspirativan. Ako je tako, molim vas da ga prosledite i da ostavite komentar. Hvala!

Voćno-zeleni pozdravi,
Marina

Naučite kako da organizujete, raspodelite, pripremite i servirate ukusne, zdrave i lepe obroke na sirovoj, veganskoj ishrani kroz recepte, uputstva, savete i slike u jelovnicima "Biljne ishrane".

Kliknite na sliku jelovnika koji vas zanima:
     

    

pogledano: 347komentara: 0preporučujem: 0


Podeli sa prijateljima:

 
Komentari
Nema komentara
 
Ostavi komentar
*Ime

Želim da budem obavešten o novim komentarima putem email-a
Email