Prijavite se za elektronsku poštu

i na poklon dobijate po jedan dan jelovnika za svako godišnje doba!

Poklon
 
Trudnica na niskomasnoj, presnoj ishrani
Dodato 28. 04. 2014. u 15:16

Marina: - Pol, prvo pitanje je za tebe. Da li bi molim te predstavio vas dvoje našim gledaocima?

Pol: - Da... ja sam Pol i ovo je Julija, moja žena.

Julija: - Zdravo svima!

Pol: - Mi obučavamo ljude o zdravlju i životnom stilu. Naš veb sajt je rawsomehealthy.com. Na ovom životnom stilu smo četiri i po godine sada, hranimo se voćem, povrćem, orašastim plodovima i semenkama.

Marina: - Hvala na ovom upoznavanju. Ja definitivno preporučujem njihov prelepi veb sajt rawsomehealthy.com. Julija! Imam specijalno pitanje za tebe, jer ovde nije samo Julija nego i... mala Julija, ili mali Julio ili mali Pol! Dakle... kako je biti trudnica na ovom životnom stilu?

Julija: - Nemam sa čim da poredim, jer ovo je novo iskustvo za nas. Nisam bila trudna dok nisam prešla na presnu ishranu. Ali... sigurno da posmatrajući ljude i slušajući priče moje mame, rođaka i prijateljica, rekla bih da je moja trudnoća veoma drugačija. 

Za razliku od većine žena koje saznaju odmah da su trudne, ja nisam saznala da sam trudna do polovine moje trudnoće. Bila sam u 20. nedelji trudnoće kada sam saznala da sam trudna! Sve to vreme testovi su pokazivali da nisam trudna.Bila sam sigurna da nisam trudna. I sve to vreme nisam imala jutarnje mučnine.

Bilo je promena, promena na telu... Imala sam neuobičajne želje za hranom. Ovo nisam mogla objasniti. Sem toga, trenirala sam triatlon i vozila bicikli uzbrdo i prestizala druge ljude.

Bilo je toliko raznih stvari koje mi nisu bile jasne... nisam mogla shvatiti kako to da sam trenirala tako naporno, a dobijala po malo na težini sve to vreme?

Sa prvim detetom teško je sve "kockice složiti", posebno ako testovi pokazuju da nisi trudna. Kada sam saznala da sam trudna, u petom mesecu

trudnoće, bila je to najbolja vest! Najbolja stvar koja vam se može desiti...

i nešto što menja život.

Pol: - I to na bolje. Zaista menja život na mnogo bolje.

Marina: - I dalje se hraniš voćem, povrćem i u maloj meri orašastim plodovima i semenkama iako si trudna?

Julija: - Apsolutno! To je moja ishrana. Prošla sam kroz trenutke kada mi je bilo teško da pojedem dovoljno voća. Ili mi je u nekom trenutku ponestalo slatkog voća ili mi se nije jelo voće, što se dešava trudnicama. Ovo je veoma drugačije iskustvo od vašeg tipičnog stanja, jer vi gajite jedan nov život i prolazite kroz

 ogromne promene.

Dodala sam nešto, vrlo malo, naparenog krompira tu i tamo, jer sam bila stvarno gladna! I nisam mogla shvatiti zašto nisam mogla da se najedem dovoljno. Da sam znala, bilo bi drugačije, ali nisam znala.

Sada sam u skoro 29. nedelji i u toku ovih 29 nedelja uvela sam nešto malo kuvane hrane, ali sem toga, moja ishrana je bila presna, 80 10 10, visokovoćna, niskomasna.

Marina: -  I ti si vežbala sve ovo vreme: trčiš, aktivna si, živahna si... Samo danas, vozila si bicikli sa nama, trčala, vežbala... brilijantno! I sijaš!

Julija: - Hvala ti mnogo, hvala. Imam toliko energije! Ne otičem, nemam jutarnju mučninu, nemam problema o kojima možda žene pričaju, a pričala sam sa trudnicama.

Priče koje mi pričaju su toliko drugačije od mog iskustva. Shvatam da kada bi samo žene mogle promeniti svoju ishranu pre trudnoće, da bi stvorile zdravu sredinu za rast deteta... i onda održavale zdrav životni stil, trudnoća bi bila viđena u drugačijem svetlu.

Biti u dobroj kondiciji je takav blagoslov. Osećam se toliko moćno, snažno...

Biti trudna i u dobroj kondiciji istovremeno, uživati u trčanju, vožnji bicikla, plivanju...

Mnogo sam fizički aktivna, mentalno prisutna sve vreme. Ne mogu reći da je mnogo toga drugačije osim što je ovo veoma emotivno, duboko, isceljujuće, povezujuće...

Marina: - Blagoslov!

Julija: - Da, pravi blagoslov. Osećate prirodu, vidite boje drugačije i vidite drugu stranu života. Nema problema, simptoma, glavobolja, tako da možete samo uživati u trudnoći.

Marina: - Predivno! Mislim da si upravo podstakla mnoge žene i hvala ti na tome.

Julija: - Naravno, hvala.

Marina: - I za kraj ovog video snimka... da li bi ponosan otac rekao nešto svim našim gledaocima?

Pol: - Mogu zasigurno reći da kako je Julija na ovoj ishrani, je olakšanje, jer promene kroz koje je prošla su dobre, pozitivne, krajnje minimalne. Nema jutranjih mučnina, trči koliko i ja, veoma je aktivna, nekih dana je pravi izazov... kaže: "Hajde, da trčimo, da radimo ovo, da radimo ono..." Zaista je u neverovatnoj kondiciji.

Ovo je pravi blagoslov i zaista sam  srećan što imam ovakvu ženu. Koja se hrani kako treba, koja živi kako treba, koja je zdrava i koja je u mogućnosti da pruži našem detetu najbolji moguć početak života. Ovo je zaista bilo prelepo putovanje i nastavlja da bude putovanje u budućnost za naše dete.

Julija: - Ja moram da kažem da biti pored čoveka koji je zdrav i u dobroj fizičkoj spremnosti, je isto toliko važno za zdravlje deteta, jer mi prenosimo DNK, prenosimo informaciju, ovde stvaramo budućnost. Važno je shvatiti ovu odgovornost.

Koliko vaš život može biti lakši kada živite u skladu sa prirodom. Jedete prirodnu hranu i živite prirodnim stilom života.

To je blagoslov. Kao Zlatno doba, blaženstvo.

Marina: -  Vraćamo se Zlatnom dobu, iskreno verujem u to. Hvala, hvala vam. Rawsomehealthy.com - definitvno pogledajte njihov sajt i Jutjub kanal.

I vama troma, ili vama četvoro... ili ne znam!

Julija: - Nas troje.

Marina: - Važi, vama troma mnogo blagoslova.

Julija: - Hvala ti.

Pol: - Hvala Marina.

Ovaj intervu snimili smo u januaru 2014. na Tajlandu, a Julija je 13. aprila na svet donela prelepu i zdravu bebu Elani Kapeja. Više o Julijinoj trudnoći i bebici možete videti putem sajta rawsomehealthy.com ili na istoimenom Jutjub kanalu. Ako vam se dopada ovaj blog, molim vas da ga prosledite i naravno, ostavite vaše komentare!

Elani Kapeja Tarbat... dobrodošla! Sijaj!

Kliknite OVDE da posetite veb sajt Julije i Pola.

pogledano: 3072komentara: 3preporučujem: 3


Podeli sa prijateljima:

 
Komentari
Grozda
07:51 29.04.2014.
Ovo je divno prava stvar ziva hrana verujem za sve
"Jagodica Bobica"
11:37 29.04.2014.
predivno, koliko više zdravlja, vremena, radosti,jednostavnosti u životu...vremena za ljubav i život kakav si želimo.
Jelence
16:28 29.04.2014.
Puno pozdrava Marini! Ovo je sjajno, pogotova što sam i ja trudna :)!
 
Ostavi komentar
*Ime

Želim da budem obavešten o novim komentarima putem email-a
Email