Prijavite se za elektronsku poštu

i na poklon dobijate po jedan dan jelovnika za svako godišnje doba!

Poklon
 
Petominutno vežbanje #3 (Rančan, Borneo, Malezija)
Dodato 21. 01. 2015. u 06:19

Pre vežbanja neophodno je zagrevanje, a nakon vežbanja istezanje.

Ograđivanje: Molim vas da se pre započinjanja ovog vežbanja posavetujete sa vašim fizijatrom ili fizioterapeutom. Naravno, sve aspekte ovog vežbanja - trajanje, intenzitet, broj ponavljanja, kao i same vežbe - možete i treba da prilagodite svojim trenutnim mogućnostima, potrebama i ciljevima.

Vežba #1: Skočite tako da desna noga noga ide napred, leva nazad, pređete u sklek, podignete desnu ruku i levu ruku, stanete uspravno, pa ponovo skočite, ali da sada leva noga ide napred, desna nazad, pređete u sklek, podignete levu nogu i desnu ruku, ponovite po 5 puta na svaku stranu.

Vežba #2: Za ovu vežbu ja sam koristila metlu i mostić kao držače za metlu. Umesto mostića možete koristiti stolice. Naslonite krajeve metle na oslonce. Uhvatite se za metlu, leđa paralelna sa zemljom, kolena savijena pod pravim uglom i vučete se ka gore, laktovi uz telo. Ponovite 5 puta.

Vežba #3: Stanete pravo, leđa su ispravljena, jedna noga ide pravo gore pa dole 4 puta, pa zatim druga. Ponovite sa strane i unazad. Kada noga ide ka gore, pokret treba da je energičan i brz, a kada ide ka dole spor kao da suprostavljate zemljinoj teži. Podignete i jednu i drugu nogu po 4 puta unapred, unazad i na svaku stranu.

Vežba #4: Ja sam koristila mostić kao oslonac, ali može poslužiti bilo koji oslonac: stolice, sto, krevet... Oslonite se rukama na oslonac, telo treba da je ispravljeno, savijate jednu pa drugu ruku, praktično radite sklek na jednu, pa na drugu stranu.

Nadam se da ste uživali u ovom vežbanju! Molim vas ostavite vaše utiske u komentarima, volim da čujem vaše mišljenje!  

U vaše zdravlje, 
Marina 

Kliknite na sliku ispod za 5-ominutno vežbanje #2:

pogledano: 2179komentara: 0preporučujem: 5


Podeli sa prijateljima:

 
Komentari
Nema komentara
 
Ostavi komentar
*Ime

Želim da budem obavešten o novim komentarima putem email-a
Email